500 millió forinttal károsította meg hitelezőit egy győri férfi. A rendőrség gyanúja szerint P. Tamás azt ígérte hitelezőinek, hogy a kölcsönökből festményeket, műkincseket és ékszereket vesz, és így kamatostul adja majd vissza tartozását, ehelyett azonban saját céljaira költötte a pénzt.

A Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás büntett megalapozott gyanúja miatt P. Tamás győri vállalkozó ellen. A gyanú szerint a férfi 2004-től különböző befektetésekre hivatkozva, magas hozam ígéretével vett át nagyobb összegeket különböző személyektől, amiket aztán nem fizetett vissza. A leggyakrabban festmény, egyéb műkincs- vagy ékszervásárlásra hivatkozott, amikor kölcsönkérte a pénzt. A rászedett befektetőknek azt ígérte, hogy ezen ügyletekből nagy hasznot szerez majd, és így kamatostul tudja visszaadni tartozását. Mindebből azonban nem lett semmi, a férfi állítólag a pénzt saját céljaira, korábbi tartozásainak törlesztésére költötte. A nyomozás során ismertté vált sértetteknek több mint 500 millió forint kárt okozott.

A rendőrség szerint feltételezhető, hogy P. Tamás - hasonló módszerrel - az eddig felkutatottakon kívül még másokat is megkárosított.