A Batthyány-örökmécsesnél tartott szerda esti demonstráció végén a tüntetők egy része átvonult a Kossuth térre, és csatlakozott az ott demonstráló 10-15 emberhez.

Az Aulich utca elején mindenszentek estéjén mintegy száz ember gyűlt össze, hogy tovább folytassák a Kossuth téren szeptember 17-én kezdett, majd október 23-án hajnalban feloszlatott kormányellenes tüntetést és hogy csendesen emlékezzenek az '56-os forradalom hősi halottaira - jelentette a távirati iroda tudósítója.

A Batthyány-örökmécseshez gyertyákat és virágokat vittek a tüntetők csakúgy, mint a Parlament elé, illetve a földművelésügyi minisztérium épületéhez, ahol az 1956. október 25-i véres csütörtök áldozataira emlékeztek. A minisztérium épületének falában a géppisztolysorozat becsapódásának helyeire, melyet bronzból készült golyók mutatnak, mécseseket és virágokat helyeztek.

A Batthyány-örökmécsesnél tartott demonstráció kezdetén kisebb vita alakult ki a tüntetők között, mert egy férfi már második napja egy aláírás nélküli szórólapot osztogatott, melyben csütörtökre a Kossuth térre toborozzák az embereket annak ellenére, hogy a rendőrség 23-án hajnalban biztonsági műveleti területté nyilvánította és november 24-ig lezárta a területet a tüntetők elől. A férfit a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 vetetői több ízben is eltávolíttatták, de rendőri intézkedésre nem került sor.

A Parlament előtt este tíz óra után mintegy húsz ember álldogált és csendben beszélgetett, a kordonokon belül rendőrök sétáltak a közelben több járőrautó is várakozott. A Szabadság téren a demonstráció idején egy vízágyú is készenlétben állt.