Főrendőröket is feljelentett a megvert képviselő

2006.11.02. 15:55

Feljelentést tett az október 23-án az Astoriánál megvert Révész Máriusz fideszes képviselő. Nem csak azokat a rendőröket panaszolta be, akik bántalmazták, hanem az országos és a budapesti rendőrfőkapitányt is, akik szerinte pszichikai bűnsegédként követtek el bűncselekményt.

Feljelentést tett Révész Máriusz fideszes képviselő, akit megvertek a rendőrök október 23-án az Astoria mellett. A feljelentést a politikus "bántalmazás hivatalos eljárásban", valamint "aljas indokból, védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett súlyos testi sértés" gyanúja miatt tette.

A feljelentésben a képviselő lényegében megismételte korábbi, megverésének körülményeiről az [origo]-nak adott nyilatkozatát. E szerint nem emlékszik a történtekre, több óra kiesett az emlékezetéből. Csak felesége, szülei és testvére elmondása alapján tudta rekonstruálni, mi is történt: már éppen elindult haza kisgyerekeivel és feleségével, amikor nyugdíjas szülei telefonon arról számoltak be neki, hogy őket és a nagygyűlés ott maradt résztvevőit könnygázzal lövik a rendőrök az Astoriánál. Emiatt visszafordult, és beszélni akart a rendőrökkel, akik megverték.

Nem csak megverése miatt tett feljelentést: bepanaszolta az ügyészségen Bene László országos és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt is, mert szerinte ők pszichikai bűnsegédként követtek el bűncselekményt, valamint bűnpártolás gyanúja is felmerülhet esetükben. Révész a rendőri vezetőkkel kapcsolatban azzal indokolta feljelentését, hogy Gergényi és Bene korábban úgy nyilatkozott, a rendőrök jogszerűen jártak el, ráadásul a korábbi túlkapásokat sem vizsgálták ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK