Az ügyészség kérésére szüneteltetik a Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Rt. ellen indított pert. Az ügyész azután kérte a per szünetetletését, hogy a beidézett tanúk nem támasztották alá azt a per alapját képező  állítást, hogy az Altus 87 millió forinttal gazdagodott volna egy bérleti szerződés révén.

Ügyészi indítványra szünetel a Legfőbb Ügyészség (LÜ) által a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Altus Rt. és a Humán-Jövő 2000 Kht. ellen indított polgári per. Az eljárásban a felperes a két alperes közötti szerződés érvénytelenségének megállapítását kéri a bíróságtól.

A Somogy Megyei Bíróság hatáskörében, Kaposváron tárgyalt ügyben a felperest képviselő ügyész kérte a szüneteltetést hétfőn. Az indítványt az elsőrendű alperest, azaz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cégét, az Altus Rt.-t, valamint a másodrendű Humán-Jövő 2000 Kht.-t képviselő ügyvéd elfogadta. Így a bíró azzal zárta le a tárgyalást, hogy azt az elkövetkező hat hónapban bármely fél kérése folytatni kell, ellenkező esetben az eljárás megszűnik.

Pálvölgyi Ferenc főosztályvezető ügyész az eljárás szüneteltetését azért kérte, hogy mint mondta: "a bizonyítási eljárás eredményeként a helyzet olyan módon változott, ami újra értékelendővé teszi a perbeli pozícióinkat, javaslatainkat, indítványainkat, következtetéseinket".

A felperes az általa benyújtott keresetében azt állította, hogy az elsőrendű alperes mintegy 87 millió forinttal gazdagodott egy bérleti szerződés révén, amelyet az Altus Rt. kötött a Humán-Jövő 2000 Kht. jogelődjével, a MEH egyik gazdasági társaságával, a Közlöny- és Lapkiadó Kft.-vel az Országgyűlési Képviselők Klubjának működtetésére.

A tárgyaláson az ügyészség által beidézett négy tanú közül kettő jelent meg, Jagiellovicz Györgyné, korábban az Altus Rt. tanácsadói részlegének vezetője, majd 2001-től gazdasági igazgatója, valamint Szigeti István, a Humán Jövő 2000 Kht. ügyvezetője. A tanúk egymással egyezően számoltak be a szerződés lejártát követő elszámolásról, ami nem támasztotta alá a felperes állítását. Az ügyész ezt követően kérelmezte az eljárás szüneteltetését.

Az ügyet azért tárgyalja a Somogy Megyei Bíróság, mert a másodrendű alperes székhelye Balatonőszödön van, és a per az alperesek bármelyikére nézve illetékes bíróság előtt valamennyi alperes ellen megindítható.