Várhatóan 2008 második felében vagy 2009 elején kezdődik a Margit híd felújítása. A munkálatok ideje alatt nem kell majd teljesen lezárni a hidat, kétszer egy sávon fenntartható lesz a forgalom. A tervek szerint az egyik járdán bicikliút is épül.

Várhatóan 2008 második felében, vagy 2009 elején kezdődhetnek meg a Margit híd felújítási munkálatai. A felújítás során kicserélik azt a vasbeton pályaszerkezetet, amely az autóutat támasztja alá. A munkák megkezdésének feltétele, hogy az M0-ás híd elkészüljön, és forgalomba helyezzék, ez valószínűleg 2008 második felében történik meg.

A hidat a tervek szerint a felújítás idejére sem kell teljesen lezárni, kétszer egy sávon fenntartható lesz a forgalom. Az erre vonatkozó részletes terveket még nem dolgozták ki, az viszont biztos, hogy a tömegközlekedést végig fenntartják a hídon.

A híd kicsit szélesebb lesz, a sávokat az eddigi 2 méter 85 cm helyett 3 méteresre bővítik. A kanyar íve is kis mértékben változik majd. A felújítás nyomán, az északi járdán kerékpárút épül.

Az elöregedett Margit híd felújítása már régóta napirenden van, a hidat állandóan szemmel tartják a hídmesterek és a mérnökök.

A felújítási munkák tervét a Főmterv Zrt. vezette Margit Híd Konzorcium készítheti el bruttó 295,2 millió forintért.