Három helyszínt javasolnak kormányzati negyednek

2006.11.08. 12:54

A Nyugati és a Déli pályaudvar környéke, illetve a Lágymányosi hídtól délre fekvő, pesti Duna-part - a Kincstári Vagyonigazgatóság ezt a három helyszínt javasolja a leendő új kormányzati negyed helyszínéül. A végső döntést a kormány hozza majd meg.

A Kincstári Vagyonigazgatóság nyilvános eredményhirdetésén bejelentették, hogy a Nyugati, illetve a Déli pályaudvar környékét, valamint a Lágymányosi hídtól délre fekvő, pesti Duna-partot ajánlották az új kormányzati negyed színhelyéül. A bíráló bizottság által alkalmasnak talált területekről szóló javaslatot kormányelőterjesztés formájában nyújtja be a pénzügyminiszter, a három közül a végleges helyszínt a kormány jelöli meg - ismertette Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója.

 KVI szeptemberben írt ki pályázatot a kormányzati negyed elhelyezésére, a dokumentációt 33-an vásárolták meg, és az október 27-iki határidőig 27 ajánlat érkezett. A pályaművekben 21 területet javasoltak a pályázók.

Az új kormány megalakulásakor vetődött fel, hogy a minisztériumok patinás belvárosi épületekből irodaházakba költöznek, és a miniszterelnök és hivatala is elhagyja az Országházat. A Népszabadság akkori beszámolója szerint a fő ok a költözködésre az, hogy nincs elég korszerű iroda. Ráadásul több minisztérium, vagy hivatal szétszórtan működik. A miniszterelnöki hivatalnak például nyolc épületben vannak irodái.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK