Avas müzlik akadtak fenn a teszten

2006.11.10. 15:22

Tizenhat gyártó müzlije közül mindössze három kapott kiváló minősítést a civil fogyasztóvédők tesztjén. A vizsgált müzlik közül nem egyben avas volt a mogyoró vagy az ízesítésre használt kókuszolaj. A müzlik csomagolásával is volt gond: a zacskók egy része gyenge és átlátszó volt, némelyiken nem látszott a szavatossági idő sem.

Tizenhatféle müzlit vetettek vizsgálat alá a civil fogyasztóvédők lapja, a Kosár Magazin tesztjében. Mindössze három müzli kapott kiváló minősítést, négy fajta került a "jó" kategóriába, a többi közepes, egy termék pedig "ehetetlen" minősítést kapott. A teszt során ellenőrizték a müzlik csomagolását, szagát, ízét, állagát és azt is, hogy pontosan feltüntették-e a müzli összetételét.

A vizsgált müzlik közül nem egyben avas volt a mogyoró vagy az ízesítésre használt kókuszolaj, de az avas íz miatt nem minősítették a müzlit ehetetlennek. Találtak olyan terméket is, amelyet müzliként kínáltak, de kizárólag puffasztott gabonából állt.

Az ehetetlennek minősített müzli nem oldódott fel a tejben, összeállt, és az íze sem nyerte el a fogyasztóvédők tetszését, valamint gond volt az összetevőit tartalmazó felsorolással is.

A müzlik csomagolásával sem voltak elégedettek a fogyasztóvédők: a zacskók egy része gyenge, vékony és átlátszó volt, nem védte meg a fénytől a tartalmát. Utóbbi azért fontos, mert előfordulhat, hogy a müzli azért romlik meg, mert a csomagolása átengedi a fényt. Volt olyan csomagolás is, amelyen a szavatossági idő nem látszott, máshol olyan aprók voltak a betűk, hogy nagyító kellett a szöveg elolvasásához.

KAPCSOLÓDÓ CIKK