A gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta a Szegedi Rendőrkapitányság Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökét. Toroczkai elvi okokra hivatkozva megtagadja a pénzbüntetés kifizetését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentése nyomán, a gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta Toroczkai Lászlót a Szegedi Rendőrkapitányság, a büntetés elzárásra vagy közmunkára is váltható - közölte M. Toronykőy Márta főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke szerint a határozat indoklásában az áll, hogy Toroczkai László akkor sértette meg a gyülekezési jogra vonatkozó jogszabályokat, amikor szeptember 18-án átvezette a tömeget a Kossuth térről az MTV székháza elé, s ezt a demonstrációt nem jelentette be a rendőrségen.

Toroczkai közleményben tudatta, a pénzbüntetés megfizetését elvi okokból megtagadja, s helyette a nyolcnapi közmunkát vagy a 40 napos elzárást választja.