Feltörték Kármán Irén dokumentumfilm-rendező autóját szerdán Budapesten, amelyből kilopták a Papaként is ismert Sándor István egykori nyomozó peres anyagait. Emellett elvitték a leforgatott dokumentumfilmet rögzítő kazettát is.

Kármán Irén kocsiját úgy törték fel, hogy azon külsérelmi nyomok nem keletkeztek. Az iratokat tartalmazó rózsaszín sporttáska a vezető melletti ülésen hevert, ebben voltak a Szemben a maffiával című könyv alapjául szolgáló peres iratok, valamint az ugyanerről a témáról forgatott film úgynevezett Beta-kazettája, ami civil számára nem képez értéket.

A munkakazettán részben a már leforgatott dokumentumfilm anyagai láthatók (amelyeket egyébként digitálisan is rögzítettek), részben pedig Sándor István "magánarchívuma".

Amint Kármán Irén az MTI munkatársának elmondta: valójában nem hisz abban, hogy mindez csupán ártatlan autófeltörés, jóllehet nem volt nehéz dolga a tolvajnak, mert a kocsi egyik ajtaja nem zárt tökéletesen.

A dokumentumfilmes azt is elárulta ugyanakkor, hogy a Szemben a maffiával nem borzolta fel túlságosan az érintett bűnözői körök kedélyeit. Bár a szerző kapott egy-egy nem éppen barátságos e-mailt és más hasonló reagálást a blogjára, de más nem történt.

A rendőrség szerint egyszerű autófeltörés történt, a táska ellopása nincs összefüggésben annak tartalmával. A rendőri szervek bíznak benne, hogy a sporttáska, illetve annak tartalma hamarosan megkerül - a károsultat legalábbis ezzel vigasztalták.