E-mailben nyilatkozott a körözött Budaházy

2006.11.22. 14:55

A nemzet gyáva, komoly áldozatot csak kevesen mernek vállalni - mondja a két hónapja körözött Budaházy György, aki a Heti Válasznak e-mailben adott interjút. Budaházy szerint a rendőrség azért nem tudja elkapni, mivel azok, akik keresik, már a rendőrséget is tönkretették.

Azért tud kicsúszni a rendőrség karjaiból, mert az országban már mindent szétloptak és tönkretettek, többek között a rendőrséget is - állítja a két hónapja körözött Budaházy György a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számában. A Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásáért és lázadásszítás miatt körözött Budaházy írásban nyilatkozott a hetilapnak.

Az interjúban Budaházy arról beszél, hogy a nemzet gyáva, igazi áldozatot kevesen mernek vállalni. "Ha bedobnak közé egy füstgránátot, fejvesztve menekül, mintha T-34-esek jönnének" - fogalmaz a 2002-es Erzsébet hídi csata egyik szervezője.

Budaházy szerint elképzelhetetlen, hogy a rendőrség ekkora erőkkel keressen valakit, akit egy címer leverésével gyanúsítanak. "Más van a háttérben. Az 'elit' félti a 16 év alatt kialakított pozícióit és a jövedelmét" - írja Budaházy, akit annak ellenére nem fogtak még el, hogy az ellene kiadott körözés után is felszólalt a Kossuth téren, ahol akkoriban folyamatos rendőri készültség volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK