A Fidesz támogatói tábora kismértékben csökkent az elmúlt hónapokban - derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet a TÁRKI november 2. és 18. között készített. E szerint a Fidesz támogatottsága a szeptemberi 33 százalékról novemberben 30 százalékra csökkent.

Az 1000 személy megkérdezésén alapuló kutatás eredményei szerint a felnőtt magyar lakosság körében azonban továbbra is nagy az ellenzéki párt előnye az MSZP 21 százalékos támogatottságával szemben. A biztos szavazó pártválasztók 51 százaléka a Fideszre, míg 36 százaléka a szocialista pártra szavazna - mutatta ki a TÁRKI.

A felmérés szerint a két nagy párton kívül csak az MDF éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt: a pártválasztók hét százaléka erre a pártra tenné le a voksát. A biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ négyszázalékos táborral rendelkezik.

A közvélemény-kutatás arra is rávilágít, hogy az októberi 62 százalékról 55 százalékra esett vissza azok aránya, akik biztosan elmennének szavazni, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások. A pártpreferenciát vizsgáló kérdésre tízből négy megkérdezett nem tudta vagy megtagadta a választ.