Keresik Révész Máriusz megverésének tanúit

2006.11.23. 17:36

Szemtanúkat keres az október 23-án bántalmazott fideszes képviselő, Révész Máriusz ügyében eljáró ügyészség. A rendőri vezetőket is bepanaszoló politikus ügyvédje szerint bizonyító erejű videofelvétel is rendelkezésükre áll.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos eljárásban történt bántalmazás miatt rendelt el nyomozást Révész Máriusz korábbi feljelentése kapcsán. Az ügyészség most olyan szemtanúkat keres, akik látták október 23-án Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő bántalmazását a fővárosban - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Az ügyészség különösen annak a férfinak a jelentkezését várja, aki az VII. kerületi könyvesbolt árkádjánál - ahol megverték Révész Máriuszt - tanúja lehetett az eseményeknek.

A képviselő korábban az [origo]-nak azt mondta, nem emlékszik a történtekre, több óra kiesett az emlékezetéből. Csak felesége, szülei és testvére elmondása alapján tudta rekonstruálni, mi is történt: már éppen elindult haza kisgyerekeivel és feleségével, amikor nyugdíjas szülei telefonon arról számoltak be neki, hogy őket és a nagygyűlés ott maradt résztvevőit könnygázzal lövik a rendőrök az Astoriánál.

Emiatt visszafordult, és beszélni akart a rendőrökkel, akik állítása szerint megverték. A látlelet szerint a fején 15 centiméteres sérülés volt, eltört a lapockája, szájba verték, és a veséjét is megütötték.

Nem csak megverése miatt tett feljelentést: bepanaszolta az ügyészségen Bene László országos és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt is, mert szerinte ők pszichikai bűnsegédként követtek el bűncselekményt, valamint bűnpártolás gyanúja is felmerülhet esetükben. Révész a rendőri vezetőkkel kapcsolatban azzal indokolta feljelentését, hogy Gergényi és Bene korábban úgy nyilatkozott, a rendőrök jogszerűen jártak el, ráadásul a korábbi túlkapásokat sem vizsgálták ki.

Futó Barnabás, Révész Máriusz ügyvédje hétfőn arról számolt be az MTI-nek, hogy a Révész Máriusszal szemben foganatosított rendőri intézkedésről videofelvétel áll rendelkezésre, amelyet a tanúkénti meghallgatáson a képviselő is megtekintett. Futó Barnabás akkor nem kívánt a felvételről részleteket elmondani, de hozzátette: az az eljárás során bizonyító erejű lesz.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK