Kutya segített Repülős Gizi elfogásában

2006.11.23. 14:01

Ismét elfogta a rendőrség a Repülős Gizi néven elhíresült besurranó tolvajt, aki ellen már 21 jogerős ítéletet hoztak a bíróságok. A 81 éves asszonyt a rendőrök idős kora ellenére is "abszolút profinak" jellemezték. Repülős Gizi végül úgy került rendőrkézre, hogy utolsó besurranásakor megharapta egy házőrző kutya, s emiatt kórházba került.

Egy harapós kutya miatt került ismét rendőrkézre a Repülős Gizi néven elhíresült 81 éves besurranó tolvaj Csepregen - jelentette be a nyomozás vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján Szombathelyen. K. Sándorné onnan kapta ragadványnevét, hogy az ötvenes évek elején, amikor még az ország nagyvárosaiba is közlekedtek repülőjáratok, reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, s az esti járattal visszatért a fővárosba. 

Az asszonyt november 14-én a szombathelyi kórházban fogták el, ahová amiatt került, hogy megharapta egy házőrző kutya, mikor besurrant egy csepregi családi házba - közölte Faller Ferenc alezredes, a nyomozás vezetője.   

Hozzátette: az idős nőnek ezúttal nem volt módja arra, hogy értékeket vegyen magához, de az eb gazdái a rendőrségen bejelentették a történteket, s a személyleírás alapján gyanússá vált, hogy arról az elkövetőről lehet szó, akinek több más lopási ügyben is gyanúba került.
       
Mint kiderült, Repülős Gizi aznap Kőszegen is besurrant egy családi házba, ahonnan ékszereket és 100 ezer forintot lopott el. Azzal is gyanúsítják, hogy szeptember közepén egy büki lakásban is járt, ahonnan szintén ékszereket és készpénzt vitte el. A nő szállodai szobájában tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták az előző nap Kőszegről ellopott aranytárgyakat is.
   
"Az ékszerek egy gombolyag fonal közepén voltak elrejtve, amikor szét akartuk vágni a gombolyagot, a gyanúsított tiltakozott, és azt mondta, meg kell térítenünk az okozott kárt. Amikor előkerültek az ékszerek, csak annyit mondott: aki mer, az nyer" - emlékezett vissza a házkutatásra Faller Ferenc.
   
A nyomozás során az is kiderült, hogy K. Sándornét a pécsi és a mohácsi rendőrök is keresték. Mohács mellől egy besurranás során közel kétmillió forintot lopott el, amelyet a házkutatás során megtalált betétkönyvében helyezett el.    
 
Az idős nő ellen eddig 21 jogerős ítéletet hoztak a bíróságok, nincs olyan megye az országban, ahol ne követett volna el bűncselekményt. A rendőrök idős kora ellenére is "abszolút profinak" jellemezték az asszonyt, aki nemcsak megszervezte akcióit, de parókával, öltözékének változtatásával, a bizonyítékok eltüntetésével és bűncselekményből származó értékek leleményes elrejtésével 81 évesen is próbára teszi a nyomozókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK