Kommandósok hozták ki lakásából a fenyegetőző férfit

2006.11.24. 19:15

Kommandósok hoztak ki pénteken késő délután Csepelen, a Kossuth utcában egy társasház nyolcadik emeleti lakásából egy 49 éves férfit, aki bezárkózott otthonába, és azzal fenyegetőzött, hogy megkéseli azt, aki bemegy hozzá.

Az orvosi kezelés alatt álló férfihez a kerületi rendőrök riasztották a Terrorelhárító Szolgálatot, de a helyszínre siettek a mentők és a tűzoltók is. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta: a ház két oldalán felfújható ugrópárnát helyeztek el, amelyekre végül nem volt szükség. Mint mondta, a tűzoltók csak biztosították a helyszínt, az akciót a rendőrök hajtották végre. A BRFK-sajtóügyeletese, Sas Oszkár csak annyit közölt, hogy a kerületi rendőrök valóban "intézkedtek" Csepelen, s ehhez a Terrorelhárító Szolgálat segítségét kérték.

A távirati iroda helyszínen tartózkodó munkatársának beszámolója szerint a tűzoltók kötélen ereszkedtek le a nyolcadik emeleti lakás erkélyéig, s addig elvonták a férfi figyelmét, amíg a kommandósok be nem hatoltak a lakásba, hogy kihozzák a zavart férfit.