Nem lesz a Parlament előtt jégpálya

2006.11.24. 12:05

Nem javasolta a rendőrség, hogy a Parlament előtt, a Kossuth téren jégpályát alakítsanak ki. A kormány azonban nem tett le az ingyenes korcsolyapályáról, így új helyszínt keresnek.

Nem javasolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos állásfoglalásában, hogy a Kossuth téren műjégpálya működjön decembertől. A BRFK a szeptember-októberben történt eseményekhez hasonló esetek megelőzése, valamint a Parlament biztonságának megőrzése érdekében javasolta a Miniszterelnöki Hivatalnak, hogy idén ne legyen a Kossuth téren műjégpálya - derült ki a Kormányszóvivői Iroda közleményéből.

A Kossuth tér jelenleg is műveleti terület, a minősítés 24-én járt volna le, azonban azt meghosszabbította Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány. Hogy meddig marad a tüntetőktől, járókelőktől és mindenki mástól kordonokkal elzárva a terület, azt a rendőrség nem tudta megmondani.

A Miniszterelnöki Hivatal a rendőrség tájékoztatása után új helyszínt keres, mivel továbbra is az a kormány szándéka, hogy idén is legyen ingyenes jégpálya. Az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárást pedig már ki is írták, igaz, az még a Parlamentet jelölte meg helyszínként.

KAPCSOLÓDÓ CIKK