Magyar EP-képviselőkkel találkozna Gyurcsány

2006.11.25. 14:10

Találkozóra hívta december 10-re Gyurcsány Ferenc a magyar európai parlamenti képviselőket. A kormányfő szerint a megbeszélésen új együttműködési formákat keresnének.

Találkozóra hívta az Európai Parlament valamennyi magyarországi képviselőjét Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szombaton, az MSZP Országos Választmányának budapesti ülésén jelentette be ezt. A kormányfő szerint a megbeszélés célja az együttműködés új formáinak létrehozása lenne, ezenkívül megvitatnák azokat az Európai Parlament napirendjén szereplő kérdéseket, melyek Magyarország szempontjából a legfontosabbak.

"Hozzuk létre azokat a mechanizmusokat, amelyek segítik a képviselők munkáját, hogy értsék, mi a magyar kormány álláspontja, és majd nyilván döntenek, mi az, amit ebből magukévá tesznek, és mi az, amit nem" - mondta a december 10-ére tervezett találkozóról. A kormányfő szerint azért kell közös nemzeti álláspontot kialakítani, hogy az Európai Parlamentben támogassák egymást Magyarország képviselői, mivel ezen a téren is meg kell találni az új együttműködési formákat, az együttműködés új intézményeit.

Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője a bejelentésre reagálva közölte, már Medgyessy Péter volt miniszterelnök is meghívta az EU képviselőket egy hasonló találkozóra, az azonban elmaradt, így most megvárnák a meghívót, megnézik napirendi pontokat, és azután válaszolnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK