A Lánchídnál lehet az ingyenes jégpálya

2006.11.28. 16:55

A Lánchíd pesti lábánál lévő parkolóra kér területfoglalási engedélyt a Miniszterelnöki Hivatal az elmúlt években a Parlament mellett üzemelt ingyenes korcsolyapálya működtetésére. A hagyományos helyszín, a Kossuth tér jelenleg műveleti terület.

Új helyszínre, a Lánchídhoz, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) előtti parkolóra kér területhasználati engedélyt a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az elmúlt években ingyenes műjégpályához.

A MeH november 20-án tette közzé a Parlament előtti jégpálya kialakítására és működtetésére vonatkozó egyszerűsített közbeszerzési eljárást, csakhogy  a BRFK-tól kért állásfoglalás szerint a rendőrség biztonsági okokból nem javasolja, hogy idén is a Kossuth téren alakítsák ki a műjégpályát. A tér jelenleg műveleti terület, a minősítés november 24-én járt volna le, de azt meghosszabbította Gergényi Péter főkapitány.

"A kormánynak feltett szándéka, hogy idén is ingyenes jégpályát létesít" - közölték korábban érdeklődésünkre a Kormányszóvivői Irodán. Mint hozzátették: ez már hagyomány, ráadásul tavaly több mint százezren voltak, ami jelzi, hogy van rá igény. A megoldást az MTA előtti parkolóban találta meg a MeH, ezért a korábban kiírt közbeszerzési eljárás helyett a hivatal meghívásos pályázaton választja majd ki az új területre a rendezvény lebonyolítóját.

A MeH a döntésről tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémiát, a Fővárosi Közgyűlésnél pedig kezdeményezte a Roosevelt téri parkolóra szóló területfoglalási engedélyt. A közgyűlés hozzájárulása esetén december 23-tól január 2-ig lesz látogatható a Lánchídnál az ingyenes, 25×45 méteresre tervezett műjégpálya.

KAPCSOLÓDÓ CIKK