Betörtek az APEH-elnök lakásába

2006.11.28. 12:22

Kirabolták az APEH elnökének II. kerületi lakását. Szórakoztató elektronikai eszközöket vittek el a betörők. Szakmai feladataival kapcsolatos dokumentumokat nem tárolt otthon az APEH-vezető.

Betörtek az APEH elnökének budapesti, II. kerületi lakásába - erősítette meg Nagy József, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) tikársági főosztályának vezetője az MTI-értesülését kedden. Mint elmondta, a betörők személyes használati tárgyakat, szórakoztató elektronikai termékeket vittek el a lakásból.

Az APEH elnöke szakmai feladataival kapcsolatos dokumentumokat nem tárol otthon, így adótitkot képviselő adatokat, adathordozókat nem is vihettek el a betörés során - válaszolta az MTI kérdésére a főosztályvezető.

Ismeretlen tettes ellen rendel el nyomozást a II. kerületi rendőrkapitányság - mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek.  Sas Oszkár személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánta megerősíteni, hogy az APEH elnökének lakásáról van szó, de ő is azt hangsúlyozta, hogy használati tárgyak tűntek el.