Csak kölcsönbe lesz majd az ingyentankönyv

2006.11.28. 7:15

Két év múlva már nem örökbe, hanem kölcsönbe kapják a rászoruló diákok az ingyentankönyveket, amiket érettségikor vissza kell majd szolgáltatni - írja a Népszabadság. A lap szerint a cél, hogy a könyvek ne a szemetesben végezzék.

Várhatóan csak kölcsönbe kapják az ingyentankönyveket 2008-tól a rászorulók - írja a Népszabadság. Tatai-Tóth András, az oktatási bizottság MSZP-s tagja a lapnak elmondta, a cél hogy a könyvek ne a szemétben végezzék. A diákok, akik jogosultak az ingyenes tankönyvekre egészen az érettségiig megtarthatnák azokat, majd vissza kellene adniuk. A könyveket az iskolai könyvtáraktól kapnák kölcsönbe. Ha a továbbtanuláshoz is szükségük volna rájuk, akkor olcsón megvehetnék. A kölcsönzés nem vonatkozik a munkafüzetekre, amelybe írniuk kell a tanulóknak.

Egyelőre azonban - a 2007-ben kezdődő új tanévben - még maradnak az örökbe adott könyvek. Az erre vonatkozó támogatást azonban már igényelni kell. Az ingyentankönyvet viszont a három vagy többgyermekes diákok is igényelhetik anélkül, hogy anyagi rászorultságukat igazolniuk kellene. Az egyedül álló szülők által nevelt gyermekek esetében azonban már igazolni kell majd az anyagi rászorultságot is - derül ki a Népszabadság írásából.

KAPCSOLÓDÓ CIKK