Távozik a Magyar Hírlaptól Varga Gergely, a belpolitikai rovat vezetője, akit négy kollégája is követ. Helyükre egyelőre a Hír TV-től és a Reformtól érkezett egy-egy újságíró.

Amire hetek óta mindenki számított a Magyar Hírlap szerkesztőségében, az bekövetkezett: távozik a belpolitikai rovat vezetője. Varga Gergely délután jelentette be kollégái számára elbocsátását, miután megbeszélést folytatott a napilap nemrég kinevezett főszerkesztőjével, Gazsó L. Ferenccel - tudtuk meg az újság egyik név nélkül nyilatkozó munkatársától. A hírt kérdésünkre megerősítette Varga Gergely is, de ennél többet nem kívánt elmondani távozása körülményeiről. 

Tudomásunk szerint Kiss L. György váltja Vargát, aki legutóbb a Reform főszerkesztő-helyettese volt. A napilaphoz érkezett egy szerkesztő is, Takács Márta a Hír TV-nél dolgozott korábban. Varga holnap átadja a rovat vezetését, a jövő héttől már be sem kell mennie a szerkesztőségbe.

A volt vezetőt négy újságíró kollégája is követi a belpolitika rovattól. Mint forrásunk fogalmazott, a tizenegy fős rovatból kilenc embert foglalkoztat a munkahelyváltás gondolata. A távozó újságírók - mint megtudtuk - egyelőre még dolgoznak.

A napilap élén két hete történt főszerkesztőváltás, amikor Gazsó L. Ferenc váltotta Szombathy Pált. Ugyanakkor menesztették Popovics Gizella főszerkesztő-helyettest és R. Székely Julianna főmunkatársat is.

A napilap többségi tulajdonosa, Széles Gábor nagyvállalkozó az MTI megkeresésére úgy nyilatkozott akkor, az elmúlt egy évben mintegy tizedével nőtt az újság példányszáma, és a váltással ezt a folyamatot kívánják gyorsítani, valamint csökkenteni a még most is jelentős veszteségeket.

Széles Gábor szerint döntésének nem volt köze ahhoz, hogy a liberális beállítottságú Magyar Hírlapot a közepet jobbról közelítő újságnak képzeli el. Mint mondta, ezt "korábban rögzítettük". Széles idén április 11-én hosszabbította meg Szombathy Pál főszerkesztő mandátumát 2007 áprilisáig. Az akkor kiadott közlemény szerint a Magyar Hírlap többségi tulajdonosai a lap helyzetét és céljait áttekintve állapodtak meg a főszerkesztővel a lap jövőjéről.

Szombathy Pál korábban, március 20-án az MTI-nek nyilatkozva elismerte, hogy nézeteltérése volt Széles Gábor főtulajdonossal a Magyar Hírlap aznapi címlapja kapcsán - amelyen Orbán Viktor szerepelt -, de a vita elcsitult. Akkor a főszerkesztő menesztéséről szóló információk terjedtek el sajtókörökben.