Fegyelmi vizsgálatot indítottak a főváros tűzoltóparancsnok ellen az augusztus 8-i, műegyetemi tűzeset miatt. Oltás közben ugyanis három tűzoltó életét vesztette.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén fegyelmi eljárást rendeltek el Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok ellen az augusztus 8-i, műegyetemi tűz miatt, ahol heten megsérültek és három tűzoltó életét vesztette.

Az ügy kivizsgálására háromtagú bizottságot hoztak létre, ennek tagja Hoffmann Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Sebe László, a budapesti védelmi bizottság titkára és Molnár Károly, a Főpolgármesteri Hivatal védelmi ügyosztályának vezetője. A testületnek jövő február 15-ig kell befejeznie a fegyelmi vizsgálatot.

A vizsgálat elrendelését azzal indokolták, hogy a tűzesetről a katasztrófavédelem, illetve a fővárosi tűzoltó-parancsnokság által készített jelentések között eltérések tapasztalhatók, ezért indokolt egy független szakértői testület létrehozása.

Szeptemberben még úgy döntött a fővárosi városrendészeti bizottság, hogy nincs szükség a fegyelmi vizsgálatra, ez ellen a döntés ellen azonban a közigazgatási hivatal törvényességi észrevételt tett, ez alapján döntöttek most a fegyelmi eljárás megindításáról.