Elfogadta a miskolci közgyűlés a helyi tömegközlekedés átszervezéséről szóló javaslatot, amelyet korábban erősen bírált a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület. A szervezet szerint ezzel szétrombolják a helyi tömegközlekedést, az illetékes városi cég azonban állítja, egyébként biztos csőd várna rájuk.

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtök este megszavazta a miskolci tömegközlekedés átalakításáról szóló javaslatot - mondta az [origo]-nak Veres László, a miskolci önkormányzat sajtószóvivője. A döntés lehetővé teszi, hogy januártól teljesen átszervezzék a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) járatainak útvonalát, és egy olcsóbban üzemeltethető hálózatot alakítsanak ki.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) korábban úgy vélekedett, hogy ezt a döntést egy felelős városvezető nem vállalhatja fel, mivel a járatritkításokkal és az átszállás nélküli, átmenő járatok szétdarabolásával - a VEKE szerint - szétrombolják a miskolci tömegközlekedést.

Az MVK tájékoztatása szerint ugyanakkor a területi lefedettség nem változik, és az utazási idő is csak átlagosan 5 százalékkal fog megnövekedni. A közlekedési vállalat az [origo] kérdésére azzal érvelt, hogy az átalakítások nélkül 2008 végéig csődbe jutnának.