Lőszerrel való visszaéléssel vádolja az ügyészség a Hír TV riporterét, akinek zsebében egy töltényt találtak a Parlament kapujánál. A tévés szerint az MTV-székház ostrománál találta a lőszert, ahol a rendőrség szerint is adtak le figyelmeztető lövéseket. Futó Barnabás, a riporter ügyvédje az eljárás megszüntetését kérte az ügyészségtől.

Vádat emelt az ügyészség pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Cs. Attila, a Hír TV riportere ellen lőszerrel való visszaélés miatt - tájékoztatta az MTI-t Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Cs. Attilát a rendőrség október 2-án állította elő, mert amikor a beléptetésnél átvizsgálták a Parlament egyik kapujánál, egy lőszerhüvelyt és egy lőszert találtak nála.
   
A Hír TV online változata akkor azt írta, hogy a riporter még az MTV szeptember 18-i ostrománál találta a lőszert. Ezt ismételte meg a Fidesz november 23-án tartott konferenciáján Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő is. A képviselő szerint ez azt bizonyította, hogy a rendőrök éles lőszerrel lőttek a Szabadság téren.
   
Az MTV-székház ostromáról készített nyilvános rendőrségi szerint a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le az este folyamán saját testi épségük védelme érdekében. Ezek a lövések személyi sérülést, anyagi kárt nem okoztak.

Cs. Attila védője, Futó Barnabás az MTI-nek arról beszélt, hogy még csak a múlt hét csütörtökön zajlott le az iratismertetés az ügyben, ezért véleménye szerint rendkívüli gyorsasággal történt meg a vádemelés, amire az ügyészségnek a törvény szerint 60 napja lett volna.

Mint mondta, az ügyészségtől az eljárás megszüntetését kérte, a bíróság előtt pedig védence felmentését fogja indítványozni, mert álláspontja szerint lőszerrel való visszaélést csak szándékosan lehet elkövetni, gondatlanságból pedig nem.