A vérdíj ellenére se találják a szökött rabot

2006.12.03. 11:03

Továbbra is keresi a rendőrség azt a férfit, aki pénteken szökött meg a fővárosi katonai ügyészségről. A rendőrség szerint a bűnöző Budapesten rejtőzik. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka szerint a szökés miatt több szigorítás is várható a börtönökben.

A rendőrség továbbra is keresi azt a férfit, aki pénteken szökött meg a katonai ügyészségről - közölte vasárnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Jármy Tibor, a BRFK szóvivője elmondta: feltételezik, hogy a férfi Budapesten bujkálhat.

Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka szerint is a fővárosban bujkál a szökött rab. Csere vasárnap elmondta: a szökés miatt több szigorítás is várható a büntetés-végrehajtás intézetekben, többek között az előállítások biztonságát szigoríthatják.

A tábornok hozzátette: a férfi a pénteki tanúkihallgatásán az iratismertetéskor eléggé indulatossá vált. A parancsnok szerint ez önmagában még nem jelenti azt, hogy bosszúra készülne, azonban ezt sem lehet kizárni, ez is az elképzelései között lehet.

A férfi péntek délelőtt úgy menekült el a II. kerületi Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézetből, hogy leütött egy őrt, és elvette fegyverét. Az őr súlyosan megsérült, várhatóan a jövő héten kiengedik a kórházból. Pénteken a főváros több pontján megbénult a forgalom, a rendőrség ugyanis autókat és a tömegközlekedési járműveket vizsgált át a fogoly után kutatva.

A szökött rabot még szombaton sem sikerült megtalálni, ezért Budapest Rendőrfőkapitánya 500 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjat annak fizetik ki, aki a szökött rabbal kapcsolatban olyan adatokkal rendelkezik, melyek segítségével a rendőrök elkaphatják a férfit.

A szökött férfi nyolcéves börtönbüntetését töltötte, 2014-ben szabadult volna. Az MTI értesülése szerint a férfit eredetileg egy 2003-as benzinkútrablás miatt ítélték el. A rendőrség közleménye szerint a szökött rab 175-180 cm magas, erős testalkatú, barna hajú, dús szemöldökű, kék szemű, magas homlokú férfi, füle fejéhez simuló, nyaka vastag, szája vékony, és halkan beszél. A lakosságot arra kérik: ne próbálják meg feltartóztatni a férfit, mert támadásától lehet tartani.

 [origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK