Kisiklott egy tehervonat hét vagonja a Hajdú-Bihar megyei Ebesnél csütörtökön hajnalban, ezért a Debrecen-Ebes és a Budapest-Debrecen vonalon késésekre kell számítani.

Hajnali fél háromkor a Debrecenből Budapestre tartó gyorstehervonat hét kocsija siklott ki, több száz méterre elzárta a vasúti pályát és megrongálta a felső vezetékeket is - közölte Kavalecz Imre.

A MÁV szóvivője hozzátette: a balesetet valószínűleg az egyik vagon műszaki hibája okozhatta, de a pontos okot még vizsgálják a szakértők. Kavalecz Imre tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt, a kisiklott kocsik üresek voltak, a vasúti pályában esett kárt pedig még nem mérték fel.

A pálya helyreállítása napközben is eltart, ezért Ebes és Debrecen között egy vágányon, dízelmozdonyokkal közlekednek majd a vonatok, ezen a vonalon így 15-20 perces késésekre kell számítani - mondta a szóvivő.

A MÁV Kommunikációs Igazgatóságának korábbi közleménye szerint jelentős késések várhatók a reggeli és délelőtti debreceni elővárosi járatokon, illetve a Budapest-Debrecen vonalon is.