Több mint 170, rendőrök ellen tett feljelentés ügyében nyomoz az ügyészség a budapesti zavaragásokkal kapcsolatban. A Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnoka saját belső vizsgálatát követően két rendőr ellen tett feljelentést bántalmazás miatt.

Összesen 172 rendőr ellen tett feljelentés ügyében nyomoz a szeptemberi és októberi budapesti zavargások miatt a Fővárosi Főügyészség, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség - mondta csütörtökön Morvai Attila. A Fővárosi Főügyészség szóvivője arról is beszámolt, hogy eddig egyetlen ügyben sincs még gyanúsított - tette hozzá. Elmondása szerint az októberi eseményekkel összefüggésben 133, a szeptemberben történtekkel kapcsolatban 38 feljelentés miatt indult nyomozás. A feljelentések elsősorban bántalmazás hivatalos eljárásban, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértése miatt érkeztek.

A rendőrség szerdán jelentette be, hogy a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) parancsnoka az október 23-i rendőri intézkedések miatt két rendőr ellen feljelentést tett, egy ellen pedig fegyelmi eljárást indított bántalmazás, illetve szakszerűtlen rendőri intézkedés miatt. Dobozi József dandártábornok az eljárást olyan képi dokumentumra hivatkozva kezdeményezte, amelyen a REBISZ állományába tartozó rendőrök láthatók.

A parancsnok által tett két feljelentéssel kapcsolatban Morvai Attila azt mondta: vizsgálják ezeknek a tartalmát, illetve azt, hogy nincs-e átfedés a már zajló eljárásokkal. Az egyik rendőr ellen tett feljelentésről ugyanis már kiderült, hogy a hatóság már nyomozást folytat ugyanebben az ügyben egy másik feljelentés alapján.