Baleset történt a kék metró vonalán Budapesten, a Ferenc körúti megállónál csütörtök délelőtt. A rendőrség szerint egy részeg férfi beugrott a sínek közé, de nem lett semmi baja, a szerelvény még időben fékezett.

Baleset történt a Ferenc körúti metrómegállónál csütörtök délelőtt negyed tizenkettőkor, ezért pótlóbuszok szállították 12 óra előtt az utasokat a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között, 12 órára azonban helyreállt a rend, újra jár a metró - közölték a BKV sajtóosztályán. A balesetről a rendőrség azt mondta az MTI-nek: egy ittas férfi ugyan beugrott a sínek közé, de nem lett semmi baja, mert a szerelvény időben meg tudott állni. A BKV pedig azt közölte, úgy tudják, valaki beszédült a sínekre, de a metró áthajtott felette, ezért nem lett súlyosabb baleset.

Az [origo] helyszínen tartózkodó munkatársa arról számolt be, hogy a Ferenc körúti metróaluljárót kiürítették, a helyszínre mentők, tűzoltók és BKV-munkatársak érkeznek folyamatosan. Egy nő, aki a balesetben érintett szerelvényen utazott, azt mondta: úgy tudja, hogy valaki beszorult két metrókocsi közé. A szemtanú szerint a szerelvény váratlanul nagyokat fékezett, majd megállt, és az utasokat felküldték az állomásról.

Ezen a héten ez már a második metróbaleset. Kedden délután a piros metró vonalán, a Batthyány térnél gázolt halálra egy idős férfit a metró. Szerdán délelőtt pedig áramkimaradás miatt álltak le a szerelvények mintegy fél órára a kék metró vonalán.