Bocsánatot kért a csúnyán beszélő fideszes

2006.12.12. 13:33

Elnézést kért Heintz Tamás fideszes képviselő, amiért hétfőn a parlamentben azt mondta a kormánypárti politikusoknak: kapjátok be. Azzal indokolta a beszólást, hogy a kormányoldalról folyamatosan bekiabáltak a vita során.

Heintz Tamás kedden közleményben kért elnézést, amiért hétfőn a parlamentben beszólt a kormánypártiaknak. Azt írta: "Az Országgyűlésben tett felszólalásom után méltatlan kifejezést hallhattak tőlem a választópolgárok, amiért bocsánatot kérek. Természetesen az sem szolgálhat mentségemre, hogy a magyar családok számára komoly terhet jelentő egészségügyi megszorításokról szóló felszólalásom közben kormánypárti politikusok folyamatos - az Országgyűléshez nem méltó - bekiabálásokkal próbálták ellehetetleníteni ezen fontos téma tárgyalását."

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője azt közölte az esettel kapcsolatban: mivel Heintz Tamás bocsánatot kért, amit a Fidesz-frakció vezetése elfogadott, az ügyet lezártnak tekintik.

A fideszes Heintz Tamás a parlamentben hétfőn az egészségbiztosítási felügyeletről szóló törvény vitájában szó szerint a következőket mondta: "Nem támogatjuk a több-biztosítós rendszer bevezetésével a nyugdíjasok és a kispénzű családok érdekeit alapvetően sértő törvénytervezetet, és nem támogatjuk a korábbi félrevezetések és hazugságok folytatását jelentő pazarló, klientúraépítő kormányzati álintézkedéseket sem. A Fidesz nem támogatja a törvényjavaslatot." Majd amikor leült, mikrofonját valószínűleg bekapcsolva felejtette, mert azt is jól érthetően hozzátette: kapjátok be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK