Szobor készült a veszprémi postásgyilkosról

2006.12.12. 17:52

Szoborfejet formáztak a veszprémi postásgyilkos arcáról. A rendőrség ettől reméli, hogy valaki felismeri a több mint három éve körözött férfit, aki több postást rabolt ki, az egyik kézbesítőt pedig lelőtte. Tízmillió forintot nyomravezetői díj jár annak, aki információkkal segíti az elfogását.

Szoborfejet készített a Nemzeti Nyomozó Iroda a három és fél évvel ezelőtt Veszprémben elkövetett postásgyilkosság eddig ismeretlen elkövetőjének arcáról.

A rendőrség abban bízik, hogy a szoborfej segítségével sikerül érdemi információhoz jutni az ügyben - közölte kedden Csízner Zoltán, a bűnügyi főosztály osztályvezetője. Az ismeretlen férfi 25-30 év körüli, 190-194 centiméter magas, normál-vékony testalkatú, arca hosszúkás, az orra keskeny, az álla pedig csúcsos. Az arcvonásait tükröző szoborfej a bűncselekmény-sorozat egyes helyszínein felkutatott tanúk vallomása alapján készült.

A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóreferense, Horváczy Emese az [origo] kérdésére elmondta, hogy a szoborfejet nem állítják ki, elsősorban az erről készült felvételek alapján szeretnének információhoz jutni. Ha viszont valaki bejelentést szeretne tenni, és nem biztos benne, hogy a keresett férfiról van szó, akkor a rendőrségen segítségképpen megnézheti a szobrot - tette hozzá.

Csízner Zoltán a keddi sajtótájékoztatón elmondta: valószínű, hogy a gyanúsított magányosan követi el a bűncselekményeket, és ezekről a környezete sem tud. A bűncselekmények végrehajtásának módja, az azokhoz használt tárgyak - rendőri ruha, fegyverek - alapján feltételezhető, hogy a támadó kapcsolatban állt 2002-ben a rendőrséggel vagy más rendvédelmi szervvel.

A rendőr arról is beszámolt, hogy az elmúlt időszakban egy közeli erdőben több elrejtett csomagot találtak, amelyek az elkövetőhöz köthetők. A csomagokban gépkarabély, hangtompító, könnygáz- és villanógránát is volt. Az elfogását segítő információért tízmillió forint nyomravezetői díjat tűztek ki.

A máig ismeretlen tettes 2003. június 24-én lőfegyverrel megölt Veszprémben egy postai kézbesítőt, majd a nála lévő értékekkel elmenekült. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az elmúlt években több alkalommal rabolt ki postásokat Győrben és Tatabányán. Veszprémben és Győrben a bűncselekményekhez neonsárga színű, "Rendőrség" feliratú mellényt viselt. Legutóbb 2005. június 20-án Győrben követett el bűncselekményt, ekkor fegyverrel fenyegetett meg egy postást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK