Minden vádat tagad, és jogi lépéseket helyez kilátásba annak a cégcsoportnak a vezetője, amelyet azzal vádolnak, hogy lejárt szavatosságú árukat címkézett újra. Stefan Fischer, a M.E.G.A. Trade tulajdonosa szerint a termékek rendben voltak, a címkézőgépet pedig csak arra használták, hogy a német címkéket lefordítsák magyarra.

Terjedelmes közleményben utasította vissza kedden a vádakat annak a cégnek a vezetője, amelyet a hatóságok azzal vádolnak, hogy lejárt szavatosságú árukat címkézett újra. Stefan Fischer, a M.E.G.A. Trade tulajdonosa szerint a vádak hamisak, az áruk rendben voltak. A cégvezető állítja: a rágalmazások mögött a versenytársai állnak.

Fischer szerint miközben azt a benyomást keltik, hogy romlott húst hozott forgalomba, az igazság az, hogy húst, alkoholt és dohányt nem forgalmaz. A cég tejet, sajtot és tojást forgalmaz Magyarországon. "Nincs bizonyíték rá, hogy akár csak egyetlen olyan termék is a kereskedelembe került volna tőlünk, amely nem volt rendben" - fogalmaz közleményében Fischer.

A cég vezetője szerint komoly kára származik abból, hogy visszatartják a M.E.G.A. Trade friss termékeit. Fischer szerint 300 ezer liter tejet tartanak zár alatt, és kb. 200 ezer tonna sajtot nem szállíthatnak tovább. Stefan Fischert szerint hamis az az állítás is, hogy körözné őt a rendőrség, eljárás ugyanis élelmiszer-hamisítással kapcsolatban ismertetlen tettes ellen folyik.

A M.E.G.A. Trade vezetője nehezményezi azt is, hogy azt a benyomást keltik róla, hogy tulajdonképpen címkézőcéget tart fenn. Fischer szerint az igazság ezzel kapcsoltban az, hogy a címkézőgépet csak arra használta, hogy a címkéket lefordítsa németről magyarra. Fischer hozzáteszi: az természetesen előfordul, hogy az áru röviddel a lejárati idő előtt érkezik meg. Az ilyen termékeket azonban csökkentett áron a dolgozók megvásárolhatják. Stefan Fischer közleményében utal arra, hogy jogi útra terelte az ügyet.

Az ellenőrök múlt hét kedden bukkantak rá a M.E.G.A. Trade egy törökbálinti óriásraktárára, ahol nagy mennyiségben csomagoltak át lejárt szavatosságú termékeket. Szerdán három újabb élelmiszerraktárban találtak szabálytalan csomagolású és hamisított dátumú árukészletet, így összesen már négy logisztikai központ működését függesztették fel. A rendőrség külön csoportot állít fel a törökbálinti raktárakban tárolt élelmiszerkészletek adatainak meghamisítása ügyében.