Halálos kamionbaleset a 81-es főúton

2006.12.13. 21:15

Egy ember meghalt, egy súlyosan, egy könnyebben sérült szerdán este a 81-es főúton Mór és Kisbér között történt balesetben.

Egy, Kisbér irányába haladó, faáruval rakott pótkocsis teherautó eddig tisztázatlan körülmények között Mórtól mintegy két kilométerre, letért jobb irányba az útról. A gépkocsivezető balra rántotta a kormányt, s elvesztette uralmát a jármű felett, ami felborult - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A felborult járműbe rohant bele egy Kisbér felől érkező, számítógép alkatrészeket szállító 7,5 tonnás teherautó. Az ütközést nem tudta elkerülni a szintén Kisbér felől érkező személyautó vezetője, s kocsijával a teherautónak ütközött - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr-főhadnagy.

Tájékoztatása szerint a helyszínen meghalt a kisteherautó 30 éves, cseh állampolgárságú, férfi vezetője. A mellette utazó, külföldi állampolgárt súlyos sérüléssel vitték a Fejér Megyei Szent György Kórházba, a pótkocsis teherautó sofőrjével együtt, aki az elsődleges adatok szerint könnyebben sérült.

A főutat Mór és Kisbér között teljes szélességében lezárták. A forgalmat Mórnál Bakonycsernye felé, Kisbérnél Súr felé terelik - közölte a rendőrségi szóvivő röviddel este kilenc óra előtt.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.