Januártól értékelik az állami dolgozókat

2006.12.13. 17:59

Január elsejétől vezetik be az új, egységes teljesítményértékelő rendszert a közigazgatásban. Szetey Gábor személyügyi államtitkár szerdán a teljesítmények jutalmazási módjáról is beszámolt.

Új, egységes teljesítményértékelő rendszert vezet be a kabinet január 1-jétől, és ekkor kezdi meg működését a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Központ - jelentette be szerdán Szetey Gábor, a személyügyi államtitkár. Elmondása szerint az új teljesítményértékelés január 1-jétől a központi közigazgatás vezetői körét érinti, július 1-jétől pedig a teljes állományra vonatkozik.

A kötelező elosztás és a teljesítményarányos jutalom megoszlása úgy néz ki, hogy jó, vagyis az elvárt teljesítmény esetén a fizetésének 3-14 százaléka lehet a jutalom, ami a tervek szerint a munkavállalók 50-60 százalékának jár majd. A magas színvonalon teljesítő 20-30 százaléka a dolgozóknak a fizetésük 17-31 százalékát kaphatja. Kivételes teljesítmény esetén elérésekor a fizetés 33-56 százaléka lehet jutalom, a számítások szerint a munkavállaló 10 százaléka tartozna ebbe a körbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK