Tizennégy évet kapott az újságárus gyilkosa

2006.12.14. 11:43

Jogerősen tizennégy év szabadságvesztésre ítélték azt a kaposvári nőt, aki megölt egy újságárust. Az elítélt sokat veszített szerencsejátékon, ezért követte el a rablógyilkosságot.

A Pécsi Ítélőtábla csütörtökön hozott jogerős határozatában helybenhagyta annak a nőnek a tizennégy évre szóló fegyházbüntetését, aki megfojtott és kirabolt egy újságárust tavaly Kaposváron. A Somogy Megyei Bíróság a 37 éves Czibor Évát nyereségvágyból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek korábban, amivel a pécsi táblabíróság büntetőtanácsa is egyetértett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a rokkantnyugdíjból élő kétgyermekes családanya 2005 júniusában betért egy kaposvári lakótelepi újságárus pavilonba, ahol az eladónőt újságok összekötözésére használt zsineggel megfojtotta. Némi készpénzzel és tizenhat mobiltelefon-feltöltőkártyával távozott a helyszínről.

Az ötvenéves áldozatra másnap reggel a férje talált rá. A rendőrség még aznap este őrizetbe vette a vádlottat, aki egyébként rendszeres vásárlója volt az üzletnek. Bűnösségét a zsinegen talált DNS-minták, a zsákmányon lévő ujjlenyomatok és tanúvallomások is igazolták.

A bűncselekmény hátterében az állt, hogy Czibor Éva szenvedélyes szerencsejátékos volt, és az elmúlt években rendszeresen játszott és veszített különböző nyerőautomatákon. Emiatt gyakran kölcsönökre szorult, a rablógyilkossággal adósságait akarta törleszteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK