Semmit sem tud a kiskunsági illegális szemétlerakókról annak a német vállaltnak a vezetője, amelynek neve szerepel a szemétszállítmányok fuvarlevelein. A férfi azt állítja, cége nem is foglalkozik kommunális hulladékkal - írja a Népszabadság. Közben újabb illegális szemétlerakót találtak szerdán Bács-Kiskun megyében a rendőrök, 60 tonna hulladékkal.

Sokkolta magyarországi szeméthegyekről kapott hír annak a német cégnek a tulajdonosát, amelynek neve szerepelt a bálás kommunális hulladékot Magyarországra szállító teherautók fuvarlevelein - írja a Népszabadság. Gebhard Mayer, az aitrachi Wertstoffzentrum vezetője szerint az ő cége nem is foglalkozik kommunális hulladékkal. A társaság kapcsolata Magyarországgal mindössze annyi, hogy újrafeldolgozásra váró műanyagokat, fóliákat szállít ide, amelyeket vagy kereskedők vesznek meg, vagy a cég fizet azért, hogy valaki szétválogassa és tovűábbadja hasznosításra. A céget a magyar hatóságok még nem keresték meg.

Az ügy a múlt hét végén pattant ki, amikor Kiskunmajsán illegális szemétlerakót fedeztek fel, ahol több tonna, Németországból származó préselt kommunális hulladékot raktak le. Hasonló illegális lerakókat találtak több Bács-Kiskun megyei településen is - elhagyott telepeken, üres tanyákon -, az MTI jelentése szerint legutóbb szerdán, egy Kecskemét közeli tanyán bukkantak 60 tonna szemétre. Az ügyben egy kiskunmajsai férfit gyanúsítanak.