Húsz előre csomagolt ünnepi aprósüteményből nyolc megbukott a civil fogyasztóvédők tesztjén. Az édességek között volt dohos és avas ízű, némelyik sütemény már a kézben szétporladt, de akadt kőkemény darab is.

A nagyobb áruházakban és a piacokon kapható, előre csomagolt ünnepi aprósüteményeket tesztelték a Kosár Magazin fogyasztóvédői. Először azt vették szemügyre, hogy mennyire biztonságos a sütemények csomagolása és megfelelő-e a címkézésük. Találtak kemény tálcás, jól fóliázott édességet, de bőven akadt példa arra is, hogy a csomagolás nem védte megfelelően a süteményeket, ezért azok már kibontáskor töröttek voltak.

A címkék több esetben hiányosak voltak, de találkoztak olyan csomagolással is a civil fogyasztóvédők, melyen többféle címke, azokon pedig eltérő információk szerepeltek.

A sütemények minőségében is sok kifogásolnivalót találtak. A vizsgált 20 termék közül összesen két gyártó terméke kapott "jó" minősítést, a többi mind silányabbnak bizonyult. Összesen nyolc termék a legrosszabb, "nem megfelelő" minősítést kapta. A vizsgált sütemények egy része úgy morzsolódott, hogy alig lehetett megfogni, de nem volt ritka a kőkemény édesség sem. Az édes aprósütemények egy része ráadásul sós volt.

A tesztelők szerint több süteménynek az íze arról árulkodott, hogy a címkén szereplő vaj, vagy margarin helyett zsírral, ráadásul avas zsírral készült. A fogyasztóvédők több esetben avas, dohos és zsíros ízű aprósüteményekről számoltak be.

Az ár alapján sem könnyű megtalálni a jó minőségű terméket, ugyanis a tesztben szereplő legdrágább aprósütemény (amelynek 6490 Ft volt kilója) csak közepes minősítést kapott, ezzel szemben a tesztben egyik legjobb eredményt elérő sütemény kilója csak 1438 forint.