Komoly traumát okozott a magyaroknak mindaz, ami október 23-án történt Budapest utcáin - ez derül ki abból a huszonötezer képeslapból, amelyet az ország minden részéről és külföldről is küldtek a Szeretem Magyarországot Klub felhívására. A képeslapok készítői között akadt, aki egy cápa alsó és felső állkapcsához hasonlította Gyurcsényt és Orbánt, a visszatérő motívumok pedig az október 23-i demonstrációk képei voltak.

"Az egyetlen kívánságom karácsonyra egy új miniszterelnök, mert csak akkor lesz béke anyu és apu közt" - olvasható egy budapesti kislány képeslapján, amely egy abból a 25 ezerből, amelyeket péntektől a budapesti Erzsébet téren állított ki a Szeretem Magyarországot Klub.

Az üzenetek küldői a klub "A békés többség én vagyok" című, november 5-én meghirdetett akciójára válaszoltak egy-egy levelezőlappal, kifejezve, hogy a többség elutasítja az utcai erőszakot.

A lapok küldőinek többsége röviden csak békét és nyugalmat kíván az országnak, de sokan küldték el gyermekeik fényképét, vagy rajzoltak valamit. Visszatérő motívumok az október 23-i demonstrációk képei, a tüntetőket bántalmazó rendőrök vagy épp a Városház térről elkötött harckocsi.

A képeslapokon írói nem kerülték a pártpolitikát sem. Számos lapon olvashatók olyan üzenetek, amelyek egyik vagy másik, sok esetben azonban mindkét politikai oldalt teszik felelőssé az ország helyzetéért. Az egyik üzenetküldő ezt igen plasztikusan ábrázolta: egy támadó fehér cápa alsó álkapcsára "Orbán", a felsőre "Gyurcsány" feliratot helyezett, míg a ragadozó szájába a "magyar nép" került.