Az ország több pontján volt forgalomlassító kormányellenes tüntetés a közutakon pénteken; a rendőrség szerint sehol nem volt komolyabb fennakadás a forgalomban. A forgalomlassítás szervezője az egész országot megbénító demonstrációt is felvázolt.

A több civil szervezet - egyebek között az úgynevezett Forradalmi Nemzeti Bizottság és a Magyar Nemzeti Front - által szervezett demonstráció résztvevői azt követelték, hogy "a magyar társadalomban, közéletben, gazdaságban kialakult erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből". Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a demonstrációk nem okoztak fennakadásokat a közúti közlekedésben.

Békés megyében 12 gépjárművel vettek részt a félpályás útlezárásban Békéscsaba határában, a 44-es számú főútvonal Szarvas felé vezető szakaszán. Győrött petíciót adtak át a megyei közgyűlés vezetőinek a forgalomlassító demonstráció szervezői.

Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben kértek engedélyt félpályás útlezárásra a szervezők, de akciójukhoz viszonylag kevesen csatlakoztak - közölték a helyszínről a szervezők. A megyeszékhelyen, a 76-os főút kivezető szakaszánál 9, nemzeti zászlóval és feliratokkal ellátott személyautó volt és a forgalom biztonságát vigyázó négy rendőr. Az M7-es főút somogyi-zalai határszakaszánál is csak néhányan demonstráltak, a kanizsaiak rövid gépkocsisorát "A magyar föld nem eladó", "Felelős magyar kormányt" és más, tiltakozó transzparensek tarkították. A 75-ös főút Lentiből, a határ felé vezető szakaszán is néhány autó és három rendőr tartózkodott az útlezárás helyszínén. Feliratokat nem vittek magukkal.

Tolna megyében is rendben lezajlott a hat helyszínen megtartott demonstráció. Gyér részvétellel befejeződött a kormányellenes tüntetők félpályás útlezárása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. Két helyszínen, a 26-os számú fő út Serényfalva-Bánréve közötti szakaszán, valamint a 37-es fő út Sárospatak-Sátoraljaújhely közötti részén tucatnyi autó nehezítette a folyamatos haladást azzal, hogy a fél pályát lezárta. Pest megyében a 10-es, a 11-es, 3-as főúton, valamint a 2/A gyorsforgalmi úton voltak demonstrációk.

A demonstrációkat koordináló Lelkiismeret '88 szervezet vezetője sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta: a félpályás útlezárási akció csak főpróba volt, ennek folytatása várható. Kocsis Imre felvázolta, hogy olyan demonstrációs blokád is lehetséges, amely megbénítja az ország gazdaságát.