Valószínűleg kábítószerezett a gödi kettős gyilkosság idején az ügy gyanúsítottja, bár ezt a rendőrség nem erősítette meg. A rendőrség szerint illegálisan tartott pisztolyt a férfi, azt azonban még vizsgálják, ez volt-e a gyilkos fegyver. Kiderült az is, közvetlen közelről lőtték le az áldozatokat, anyát és öt hónapos kisfiát.

Illegálisan tartott fegyvert a gödi kettős gyilkosság gyanúsítottja, K. Ferenc - tudtuk meg a rendőrségtől. A szakértők annak kiderítésén még dolgoznak, hogy a férfinál őrizetbe vételekor talált Parabellum pisztoly volt-e a gyilkos fegyver, valamint, hogy korábban követtek-e el ezzel más bűncselekményt. Vasárnap hajnalban egy gödi házban lőttek le egy 25 éves nőt és öt hónapos kisfiát.

Információink szerint az is kiderült időközben: a férfi a gyilkosság idején kábítószer hatása alatt állt. A rendőrség nem erősítette meg az értesülést, csak annyit közöltek, hogy vizsgálják az őrizetbe vételkor vett vér- és vizeletmintákat. Az azonban biztos, hogy K. Ferencet korábban többször elítélték kábítószer fogyasztása, illetve birtoklása miatt.

Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a gyilkosságról azt mondta: mindkét áldozatot közvetlen közelről, több lövéssel ölték meg. Az [origo] információi szerint a kisfiú az ágyában aludt, mikor lelőtte, míg anyjának holttestét a ház felső szintjére vezető lépcsőn találták meg. A gödi férfi az öt hónapos kisfiút sajátjának tartja, bár korábbi hírügynökségi információk szerint felmerült, hogy a meggyilkolt csecsemő mégsem az ő gyereke.

Már a mentőben bevallotta tettét

A rendőröket a szomszédok hívták ki, akik hallották a lövéseket. Mivel hamar a volt barátra terelődött a gyanú, a rendőrök kimentek a házához, és már várták, amikor hazaért. Akkor látták, hogy a férfin késsel ejtett sebek vannak, valószínűleg öngyilkos akart lenni. A rendőrség elmondása szerint azonban csak felszínes hámsérülések voltak a karján, ezeket már a mentőben ellátták. Úgy tudjuk, már itt, út közben beismerte, hogy ő követte el a kettős gyilkosságot, később pedig részletes vallomást tett. A rendőrségnél arról egyelőre nem nyilatkoznak, hogy mi volt az indítéka.

A pár nem élt együtt, Sz. Viktória a szülei családi házában élt kisfiával. A ház földszintjén működő Viki presszóban dolgozott, ahol - meg nem erősített információk szerint - K. Ferenc korábban többször is zaklatta a nőt. A rendőrség nem tud róla, hogy a férfinak lett volna állandó munkahelye. Jelenleg őrizetben van, ez kedden jár le, a Pest Megyei Rendőr-kapitányság indítványozni fogja az előzetes letartóztatását.

Biztosra ment

"Van jelentősége annak, ha majd kiderül, hogy kit ölt meg előbb a férfi: a gyereket vagy az anyját" - mondta az [origo] által megkérdezett kriminológus, Németh Zsolt. " Ugyanis a családon belüli erőszakos cselekményeknél, ha a gyereket öli meg először a férfi, akkor ezzel tulajdonképpen az anyának akar elviselhetetlen fájdalmat okozni, és a nő reakciójából rádöbben, mit is tett, ezért minden mindegy alapon ellene fordul" - magyarázta. Ha pedig a társával kezdi, akkor általában azért válik áldozattá a gyerek is, mert az hajtja, hogy ne maradjon utána semmi.

A kriminológus arról is beszélt, hogy sok hasonló esetnél egyáltalán nincs előjele a tragédiának. Mivel itt felmerült, hogy korábban már erőszakoskodott a férfi, lehet, hogy sejthető lett volna, hogy előbb-utóbb baj lesz. Az is sokatmondó, hogy a férfi fegyverrel ment a nőhöz, bár egyáltalán nem mindegy, hogy mindig magánál tartja-e. Ha igen, akkor lehet, hogy hirtelen felindulásból követte el a bűntényt, ha viszont magához vette, mielőtt hozzájuk ment, az valamiféle szándékra utal - mondta el Németh Zsolt. Szerinte az, hogy közvetlen közelről lőtt, azt mutatja, hogy biztosra akart menni.