Rátámadt a határőrökre egy román kamionsofőr az ártándi határátkelőhelyen, mert idegesítette a hosszú várakozás. A sofőr a forgalmat is akadályozta az úton keresztbe fordított járművével.

Az úton keresztbe fordult kamion akadályozta a forgalmat szombaton az ártándi határátkelőnél, a Romániából Magyarországra érkező oldalon. Az utasok értesítették az átkelőhely személyzetét, mire két útlevélkezelő a helyszínre sietett, és arra kérték a kamion román sofőrjét, hogy álljon vissza a sorba. Ő ezt többszöri felszólítás ellenére sem tette meg, nem igazolta magát, és nem szállt ki a kamionból sem - ismertette a történteket hétfőn a határőrség kommunikációs osztályvezetője.

Tímár Zoltán beszámolója szerint ezután a sofőr rátámadt az intézkedő határőrökre, és más román kamionvezetők is a támadó segítségére siettek. A határőrök erősítést kértek, és gázspray, valamint bilincs alkalmazásával megfékezték őket. Kettejüket előállították a berettyóújfalui rendőrkapitányságra, és hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás indult  ellenük. Az incidens során az egyik határőr könnyebb sérülést szenvedett, a támadóknak nem esett bajuk.

A közszolgálati televízió Híradó-ja hétfőn arról számolt be: a sofőrök amiatt gurultak dühbe, hogy állításuk szerint 6-7 órát kellett a sorban tölteniük a határátkelőhelyen, miközben a magyar vámosok több kamiont is előreengedtek. A román kamionosok azt állítják: a magyar határőrök egyiküknek pisztolyt is a fejéhez szegeztek.