A Fidesz is a BKV új vezérjelöltje mögé áll

2006.12.19. 17:56

A BKV vezérigazgató-jelöltje mögé áll a szerdai szavazáson a fővárosi Fidesz is. Tarlós István frakcióvezető szerint annyira szükség van változtatásokra a közlekedési vállalatnál, hogy az ellenzékiek is Antal Attilára fognak voksolni. Tarlós szerint Aba Botond túlságosan konfliktuskerülő, és nem mindegy, mennyibe kerül a távozása.

Támogatja a fővárosi Fidesz-frakció a BKV új vezérigazgató-jelöltjét - közölte kedden Tarlós István. A fideszes képviselőcsoport vezetője - Antal Attilával, a poszt várományosával folytatott megbeszélése után - azt mondta: már a választási kampányban is felvetette, hogy erőteljes átalakításra szorul a cég. Egy külső szakember pedig alkalmasabb ilyen feladatra, mint egy belső - tette hozzá.

Egyelőre az átalakítás szükségessége és a jelölt szakmai múltja, vagyis a Nógrád Volánnál végzett eredményes munkája alapján voksolnak Antal Attilára - indokolta Tarlós István. Nem ismerték meg azonban a városvezetés koncepcióját a BKV átalakításáról, és nem értenek egyet a tarifaemelésekkel. Szerintük emiatt több lesz a bliccelő és az autóval közlekedő, miközben a cég bevételei kisebb mértékben nőnek, mint a költségei. A frakcióvezető a BKV vezérigazgatójáról, Aba Botondról azt mondta, hogy jó szakember ugyan, de "meglehetősen konfliktuskerülő ember hírében áll".

Azt is nehezményezi a politikus, hogy a BKV-val kapcsolatos problémák ellenére nem esik szó Demszky Gábor felelősségéről. Tarlós István megjegyezte, hogy "állítólag Hagyó Miklós, az új főpolgármester-helyettes találta ki, hogy most kell leváltani a BKV-vezért". Az ellenzéki frakció választ vár a városvezetéstől arra, hogy mennyi juttatást kell fizetni Aba Botondnak, ha most s nem mandátuma végén, májusban távozik posztjáról.

Tarlós István ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja, hogy szakbizottságokra bízná a városvezetés az olyan fontos ügyeket, mint a közüzemi cégek vezetőinek kinevezése, ezért ezt a javaslatot szerdán nem szavazzák meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK