Távozik a Miniszterelnöki Hivatalból Batiz András az év végén. A kommunikációs igazgató a családja miatt hagyja ott a politikát, jövőre a magánszektorban kíván elhelyezkedni - írja a Blikk keddi száma.

"A szóvivői munkát tavasszal főképpen a fiam miatt nem vállaltam tovább, és most ugyanezért döntöttem a távozás mellett" - nyilatkozta a Blikknek Batiz András. A Miniszterelnöki Hivatal (MEH) kommunikációs igazgatója 27 hónap után hagyja ott Gyurcsány Ferenc csapatát.

Batiz közölte, hogy "az igen kiélezett őszi időszakban" nem akarta otthagyni a kormányfő kommunikációs stábját, de ezt az év végén már megteheti. Az igazgató elmondta a napilapnak, hogy nem csak a MEH-nek, de a politikának is háta fordít: jövőre a magánszektorban kíván elhelyezkedni.

Pont egy hónapja jelentette be Gyurcsány másik bizalmasa, Szigetvári Viktor is, hogy a politika helyett inkább a magánszektorban folytatja karrierjét. Szigetvári az MSZP kampányigazgatójaként irányította a párt kampányát a parlamenti, és az önkormányzati választások során.