Molnár ellenzékiektől kérne tanácsot

2006.12.19. 16:58

A kórházreform során hozott döntéseket ellenőriztetné Molnár Lajos egészségügyi miniszter egy képviselőkből álló testülettel, amelynek vezetője ellenzéki lenne. A Fidesz azonban nem akar részt venni a munkában, mert PR-fogásnak tartják azt.

Az egészségügyi miniszter állandó tanácsadó és ellenőrző testület létrehozását kezdeményezi. A testület tagjai felügyelnék a kórházreform során az intézményátalakítást, és ellenőriznék, hogy a fejlesztésekre szánt pénzeket milyen módon költi el a tárca - derült ki a minisztérium közleményéből.

Molnár Lajos ezért felkérte a parlamenti pártokat, hogy vezető egészségügyi politikusokat delegálva vegyenek részt a 8 fős paritásos testület munkájában. Molnár javaslata szerint a testületet - amely már januárban megalakulhatna - ellenzéki politikus vezetné.

A tárca közleményéből kiderült az is, hogy a testület működéséhez az Egészségügyi Minisztérium biztosítaná a szakértői, technikai és pénzügyi hátteret, emellett megígérték azt is, hogy a testület tagjai valamennyi fejlesztéssel kapcsolatos dokumentumba betekinthetnek.

A testület azonban semmiképpen sem lesz teljes, a Fidesz ugyanis azonnal jelezte, hogy a bizottság létrehozását csak egy jól átgondolt kommunikációs fogásnak tartják, ezért nem vesznek részt a munkában. Szijjártó Péter, a párt szóvivője megjegyezte azt is: a Fidesz szándékai szerint a népszavazási kezdeményezés sikere esetén az emberek mondanak véleményt az egészségügy átalakításáról. Ebben az esetben nem kell semmiféle tanácsadó testület - közölte a politikus.

KAPCSOLÓDÓ CIKK