Hatalmas sorok alakultak ki pénteken a Keleti pályaudvaron lévő jegypénztáraknál, a sorra kerülő utasok pedig arra panaszkodtak, hogy már nincs jegy a karácsony előtti járatokra. A MÁV mozgó jegyárusokat vetett be, és 50 tartalék kocsit indít útnak.

Pénteken és szombaton várható a csúcsforgalom a vasútvonalakon - közölte az [origo]-val a MÁV szóvivője. Kavalecz Imre elmondta: ezekre az intercity jártara már csütörtök előtt elkeltek jegyek.

Már csak korlátozott mértékben lehet jegyet vásásrolni a Nagykanizsára, Miskolcra, Debrecenbe és Szegedre tartó járatokra. A megugrott utasforgalom miatt utas a MÁV 50 tartalék kocsit állít forgalomba.

A rövidebb sorban állás érdekében a fővárosi pályaudvarokon mozgó jegyárusokat vetett be a MÁV, akiknél helyjegyet nem, csupán egyszerű vonatjegyet vásárolhatnak a vidékre utazók. Az [origo] tudósítója többek között a Keleti pályaudvarnál tapasztalta, hogy az utasok arra panaszkodtak, hogy MÁV nem indít elég járatot, ráadásul hatalmas sorok alakultak ki.

Kavalecz Imre ezzel kapcsolatban elmondta: az idei forgalom nem haladja meg a tavalyi karácsony előtt lebonyolított forgalmat. A szóvivő hozzátette: tavaly az ideinél nagyobb volt a tumultus.