A III. kerületi Dósa utcában, egy építési területen nagy mennyiségű veszélyes hulladékra bukkant a rendőrség pénteken. Az ügyben ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Nagy mennyiségű környezetre veszélyes hulladékot találtak Budapest III. kerületében - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel. A hulladékot a Dósa utcában egy építési területen találták meg lakossági bejelentés alapján - mondta el Varga Ildikó, a BRFK sajtóügyeletese.

A kerületi rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése miatt. Szakértők bevonásával jelenleg a hulladék pontos mennyiségét és jellegét próbálják megállapítani. 

December elején Kiskunmajsán találtak egy volt szovjet laktanyában 144 bála Németországból származó vegyes háztartási hulladékot, azóta több Bács-Kiskun megyei településen is felfedeztek hasonló tárolókat.
   
A kiskunmajsai ügyben csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Halász István kunbajai polgármestert. A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folyó ügyben Halász István mellett további három őrizetbe vett ember előzetes letartóztatását is elrendelték. A letartóztatottak között van a polgármester felesége is, aki a nyomozás adatai szerint, az illegálisan behozott hulladék megrendelője, a kunbajai Szinkron 99 Kft. teljes jogú képviselője.