Tart a nyomozás annak kiderítésére, hogyan került lőszer a Nap TV székházának egyik irodájába. Az épület védelmét ellátó biztonsági szolgálatnál korábban azt mondták, hogy az őrök nem hagyhatták el a lőszereket, mert fegyver nélküli szolgálatot teljesítenek el a televízió Angol utcai székházánál.

Tart a nyomozás azzal kapcsolatban, hogyan került lőszer az egyik kereskedelmi televízió irodájába - mondta az MTI érdeklődésére a rendőrség vasárnap. Szombati lapértesülések szerint egy doboz Makarov lőszert találtak pénteken a Nap TV egyik irodájában, ahol a műsorvezetők reggelente az adásra készülnek.

A helyszínre érkező rendőrök lefoglalták a lőszereket. A nyomozás ismeretlen tettes ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult - mondta vasárnap Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese.

A Népszabadság korábbi értesülései szerint felmerült, hogy a lőszert a televízió védelmét ellátó biztonsági szolgálat munkatársai hagyták az irodában, de a biztonsági cégnél azonban azt mondták, hogy fegyver nélküli szolgálatot látnak el a televízió Angol utcai székházánál.

Gyárfás Tamás producer a Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta, hogy pár napja fenyegetést kaptak egy ismert szélsőjobboldali szervezet szimpatizánsaitól, de hozzátette, hogy reméli, csak véletlen egybeesésről van szó. A producer elmondta, hogy abban a helyiségben, ahol a lőszereket megtaláltak, naponta több tucat ember fordul meg: a műsorok készítői és vendégek egyaránt.

MTI/[origo]