Három kínai férfit fogott el a BRFK szombaton, akik egy szintén kínai férfit zsaroltak meg és kényszerítettek több alkalommal különböző pénzösszegek kifizetésére. A zsarolók családja bántalmazásával is fenyegették áldozatukat.

Három kínai zsarolót vett őrizetbe a rendőrség, amikor áldozatuktól átvették a pénzt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese hétfőn. A három, Budapesten élő kínai férfi egy 57 éves, szintén kínai férfit próbált megzsarolni. A zsarolók szeptember 20-án fenyegették meg áldozatukat, hogy ha nem fizet, akkor bántalmazzák családját és tönkre teszik az általa üzemeltetett éttermet.

A férfi a fenyegetés hatására átadta a zsarolóknak a megszabott összeg egy részét. Azok újra megfenyegették és még több pénzt követeltek tőle. Az áldozat feljelentést tett a rendőrségen - közölte a sajtóügyeletes. A rendőrség a feljelentés nyomán indította el a nyomozást, majd a BRFK akcióosztálya december 23-án este 22 óra körül, a pénz átadását követően fogta el a 34, a 36 és a 38 éves férfiakat, s egyiküknél megtalálták az átadott összeget is. Az elkövetők ellen az eljárás megindult - mondta Kormos Endre.