Az országban több helyen karácsonykor sem pihentek a bűnözők: Nyíregyházán ajándékot raboltak el egy férfitől, Zala megyében pedig autókat törtek fel karácsony napján. Késes rablás is történt Nyíregyházán. Két helyen pedig családtagok veszekedésének lett késelés a vége - közölte a rendőrség.

Egy karácsonyi bevásárlásból hazafelé tartó 39 éves férfit raboltak ki 23-án délután Nyíregyházán, egy aluljáróban. A férfit először hátulról ütötte meg a támadó, majd tovább bántalmazta, és elvette pénztárcáját, telefonját, és a gyermekének vásárolt mobiltelefont is. A kirabolt férfi könnyű sérüléseket szenvedett, összesen körülbelül százezer forint értékű tárgyakat vetek el tőle - közölte a rendőrség. Nem sokkal később elfogták a rablót, egy 21 éves férfit.

24-én hajnalban Nyíregyházán egy másik rablás is történt: a nyakához kést szorítva raboltak ki egy 27 éves férfit, aki könnyebben sérült meg. A támadó pénzt követelt, de végül egy mobiltelefont vett el. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagy erőkkel nyomoz, de a tettes egyelőre ismeretlen.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrség szerint karácsony hétvégéjén két további késelés is történt. Egy 30 éves mándoki asszony 22-én délután egy veszekedés miatt a lakásukon szúrta hasba élettársát. 23-án pedig egy 48 éves márapócsi férfi hasonló körülmények között szúrta mellkason feleségét. Mindkét megkéselt személy életveszélyes sérüléssel került kórházba. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Zala megyében nem ajándékok, hanem gazdátlan táskák váltak a tolvajok célpontjává. Karmacson 24-én az utastérben hagyott táskákért törtek fel egy kocsit. Nem sokkal korábban - 24-e délutánján - Felsőpáhokon pedig egy női táska miatt törtek fel egy autót. A tolvajok egyelőre ismeretlenek - közölte a Zala megyei rendőrség.