Horogkereszteket és a zsidóságot sértő feliratokat festettek a pécsi zsinagóga és a hitközség épületének három kapujára - közölte a helyi hitközség elnöke. A rongálást feltehetőleg szerda reggel követték el.

Forrás: MTI
A pécsi zsinagóga

Krausz István elmondta, hogy a Pécs belvárosában álló zsinagóga és a vele szomszédos hitközség székházának udvarára nyíló kocsibejáró fémkapuira festettek ismeretlenek uszító feliratokat még szerdán délelőtt.

Fekete színű festékszóróval horogkereszteket, "Éljen Szálasi", "Heil Hitler", "Üssétek a zsidót" feliratokat festettek a polgármesteri hivatalhoz közeli hitközségi épület kapuira. Hozzátette: feljelentést tettek, és úgy tudja, a rendőrség eljárást indított az ügyben. Az ismeretlenek feltehetőleg szerda reggel fél hét és fél nyolc között fújták le a kapukat.

Krausz István kitért arra is, hogy a rendőrök szerint feltehetőleg "nem profik" lehettek az elkövetők, mert a kapukon "megfolyt" a festék. Ilyet egy profi graffitis nem csinál - tette hozzá. Emlékeztetett, az elmúlt években már több hasonló eset történt Pécsett, de mint mondta, akkor nem ilyen nagy felületen gyalázkodtak. Hozzátette: korábban óriásplakátokon, a temető kerítésén találtak uszító feliratokat.