Két olyan baleset is történt csütörtök reggel, amelyben egyenként több mint három autó ütközött össze. A fővárosban négy, Szajol és Törökszentmiklós között 15 autó karambolozott. A közlekedést országszerte köd és síkos utak nehezítik. Az M3-as autópálya egyes szakaszain alig 50-100 méteres a látótávolság.

Köd nehezíti a közlekedést az ország nagy részén. Budapest térségében az autópályákon 500 méter, az M1-es autópálya Bicske és Lébény közötti szakaszán 200-300 méter a látótávolság. Az M3-as autópálya gödöllői szakaszán is gondot okoz a köd, a belátható útszakasz hossza itt 50-100 méter között változik. Kedvezőtlen a helyzet a Tisza, illetve a Balaton környékén, Fonyódnál. Az itt lévő útszakaszokon is alig 50-100 méter a látótávolság - közölte Ketzer Emília, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. diszpécsere.

Budapesten az éjszakai órákban a hőmérséklet fagypont alá süllyedt, több helyen ködszitálás, páralecsapódás, lefagyás nehezítette a gépkocsivezetők dolgát, ezért a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. munkatársai az éjszakai műszakban síkosságmentesítették a főváros fő- és tömegközlekedési útvonalait. Szegedi Péter, a társaság szóvivője szerint a munkát a reggeli órákban folytatják a hidakon, felüljárókon, a kivezető útvonalakon.

A köd miatt lefagyásveszély van a 7-es, a 4-es, valamint a 32-es úton - közölte Kovács Róbert, a Magyar Közút Kht. kisegítő ügyeletese. Mint mondta, Baranya megyében, Fejér megyében, Pest megyében, Bács-Kiskun megyében, továbbá Jász-Nagykun-Szolnok megyében a belátható útszakasz hossza 100-200 méter között változik. Néhol ködfoltok, páralecsapódás, deresedés nehezíti a közlekedést.

Feltehetően a kedvezőtlen útviszonyok is közrejátszottak abban, hogy csütörtök reggel két helyen is törtánt olyan baleste, amelébyne héáropmnűál is több autó ütközött össze. Budapesten a XXII. kerületben négy autó ütközött a 7-es út kivezető szakasza és a Szoborpark felé vezető út kereszteződésében. Egy ember súlyos, kettő könnyű sérüléseket szenvedett. Kissé korábban pedig tizenöt kocsi ütközött össze Szajol és Törökszentmiklós között a 4-es főúton Budapest felé. A balesetben egy ember megsérült, egy kisteherautó felborult, és volt olyan jármű amelyikből csak a tűzoltók tudtak kiszabadítani egy utastérbe szorult embert.