Robbanásveszély miatt mintegy húsz embert kellett kitelepíteni szombaton Pétfürdőn, miután megsérült egy gázvezeték. A veszélyessé vált lakások lakóit a helyi művelődési házba vitték a hiba elhárításáig.

Megsérült a gázvezeték szombaton Pétfürdőn a Berhidai út egyik házának udvarán. A kiömlő gáz, a robbanásveszély miatt a közeli három lakásból mintegy húsz embert ki kellett telepíteni - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

A gázvezeték amiatt sérült meg, hogy egy személykocsi behajtott a családi ház udvarára, és letörte az ott lévő gázcsonkot - mondta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A kitelepített lakókat a település művelődési házában helyezték el.
    
A Berhidai utat lezárták, a forgalmat elterelték. A gáz fővezetékét elzárták, folyamatosan mérik a helyszínen a gázkoncentrációt, ami a robbanási határérték alatt van - tette hozzá az ügyeletes. A gázcsonkon lévő gépkocsit daruval igyekeznek leemelni a tűzoltók, hogy megkezdhessék a sérült vezeték javítását.